Wirra  Mrs. Wigly

Adelaide Hills, South Australia - Deze regio is verantwoordelijk voor de hoofdmoot van de wijnproductie in Australië. Het is tevens het thuis van veel van 's werelds oudste wijnranken. De oude wijnranken in Zuid-Australië's Barossa Valley, McLaren Vale, Clare Valley en Adelaide Hills hebben dankzij hun geïsoleerde ligging de grote phylloxera plaag overleefd aan het einde van de 19e eeuw, die verantwoordelijk was voor het wegvagen van het merendeel van de wijnranken in Europa, Noord-Amerika en de Australische Oostkust. Topgebieden hier zijn de Barossa Valley, Eden Valley, Clare Valley, Adelaide Hills, McLaren Vale, Padthaway en Coonawarra.

Klein, maar beroemd domein. Een boutique winery van formaat. Hun prestigewijn, The Angelus, moest op last van Château l'Angelus in Bordeaux haar naam wijzigen in Dead Ringer. Dit bedrijf wordt de laatste jaren steevast genoemd in de top van Australië en ontvangt de ene medaille na de andere. Nu komen ook de kleinschalig geproduceerde wijnen naar Nederland met een uitzonderlijke prijs-kwaliteit verhouding. De Catapult bijvoorbeeld, The 12th Man of wat te denken van de briljante, zacht roze Muscat?

De Mrs. Wigley van het Australische wijnhuis WIrra Wirra is genoemd naar de poes die jarenlang de wijnkelders van het wijnhuis vrij van muizen heeft gehouden. Als eerbetoon aan haar is deze zachte Moscato naar haar vernoemd. Opvallend is de kleur die zacht zalmrose is. Overheersende geuren zijn citrusbloemen, rozen, een lichte hang naar muskus en Turkish Delight. Dat er overigens lekker bij smaakt. De smaak neigt naar rijpe meloen. De wijn is een heel goed aperitief en een mooie dessertwijn. Doet het ook goed bij zomers weer op het terras

Wirra Wirra Mrs. Wigley

€ 14,95

Specificaties

Stijl Aromatisch, Sappig, Zoet
Aroma's Bloemig, Citrus, Rozijn
Regio McLaren Vale, Australie
Druif muscat
Oogstjaar 2021

Wirra Wirra Mrs. Wigley als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu