Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Poderi Einaudi werd opgericht door Luigi Einaudi, econoom, journalist en na WO II de eerste president van Italië. Sinds 1990 is het wijnbedrijf in handen van zijn achterkleinzoon Matteo Sardagna, die het bedrijf op zijn beurt weer van zijn moeder Paola heeft overgenomen. De stelregel bij de keuze van wijngaarden is bij Einaudi dat ‘a great wine can only come from a great vineyard and great terroir’. De cru's San Luigi in Dogliani en Cannubi, Terlo en Bussia in Barolo spreken wat dat betreft tot ieders verbeelding. Sinds Matteo de leiding heeft, zijn er flinke stappen gemaakt in het wijnbedrijf. Een nieuwe kelder met beproefde vinificatiematerialen in een een nieuw jasje zoals terra cotta amfora's, nieuwe wijngaarden in Barolo en een biologische bewerking van de wijngaarden zijn maar enkele voorbeelden. Poderi Einaudi is een dynamisch wijnhuis dat de eigenschappen van het veelzijdige terroir in Dogliani en Barolo op zowel klassieke als moderne wijze tot uitdrukking wil brengen.

Bussia is een van de beroemdste en hoogst gewaardeerde Cru's binnen de Barolo-regio. Het staat bekend om barolo's met een grote structuur, intense kleur en stevige maar nobele tannines. Einaudi produceert een beperkte oplage van 8000 flessenNa de vergisting in roestvrijstaal volgt nog een inweking op schil van 22-25 dagen. De wijn rijpt hierna lange tijd op grote vaten en vervolgens nog 12 maanden op fles.

Complex met aroma's van pruimen, granaatappel en diepe tonen van viooltjes en balsamico. In de smaak gedroogd fruit en stoere maar elegante tannines. Prachtige lange afdronk. Heerlijk bij wildstoof, risotto met paddenstoelen, gegrild rundvlees of gerijpte kazen.

Luigi Einaudi Barolo Bussia

€ 89,50
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Elegant, Gestructureerd, Stoer
Aroma's Kers, Ceder, Blauwe bes
Regio Italie, Piemonte
Druif nebbiolo
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2017

Luigi Einaudi Barolo Bussia als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Barbera d'Alba Mauro Molino

Italie, Piemonte barbera
€ 15,95

Luigi Einaudi Barolo Terlo Vina Costa Grimaldi

Italie, Piemonte nebbiolo
€ 67,25

Gaja Sito Moresco

Italie, Piemonte nebbiolo, barbera +
€ 53,95

Prunotto Occhetti Nebbiolo Langhe

Italie, Piemonte nebbiolo
€ 29,75

Piazzo Langhe Nebbiolo "Aiman"

Italie, Piemonte nebbiolo
€ 21,95
Sluiten menu